Τηλέφωνο: +30 2310518893
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ: 8.00 - 21.00
Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ


Δήλωση Προστασίας Δεδομένων

Διαβάστε προσεκτικά την παρούσα Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να ενημερωθείτε για τα προσωπικά σας δεδομένα που το Φαρμακείο συλλέγει και για τον τρόπο που χρησιμοποιεί και προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς και για τις σχετικές επιλογές και δυνατότητες που έχετε. 

Το παρόν έγγραφο περιγράφει αναλυτικά τις ενέργειες συμμόρφωσης προς τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων 2016/679, γνωστό και ως GDPR.

Ορισμοί

Το Φαρμακείο: το Φαρμακείο μας με την επωνυμία “ΠΟΛΙΤΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”, στην αποκλειστική κυριότητα του οποίας ανήκει ο παρών διαδικτυακός τόπος και το σύνολο του περιεχομένου του.

Ο Χρήστης: κάθε άτομο που επισκέπτεται τον ιστότοπο μας και κάθε άτομο που αποκτά λογαριασμό μέλους προς χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ιστότοπος: η ιστοσελίδα 24pharmacy.gr, η οποία όπως και το σύνολο του περιεχομένου, ανήκει κατά πλήρη και αποκλειστική κυριότητα στο Φαρμακείο μας.

Εισαγωγή

Το Φαρμακείο μας πιστεύει ακλόνητα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, στις αρχές που διέπουν την επεξεργασία δεδομένων και συγκεκριμένα ότι:

Όλα τα δεδομένα υποβάλλονται σε σύννομη και θεμιτή επεξεργασία με διαφανή τρόπο.
Τα δεδομένα συλλέγονται για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς.
Τα δεδομένα είναι κατάλληλα, συναφή και περιορίζονται στο αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία.
Τα δεδομένα είναι ακριβή και όταν είναι αναγκαίο επικαιροποιούνται.
Τα δεδομένα διατηρούνται υπό μορφή που επιτρέπει την ταυτοποίηση των υποκειμένων των δεδομένων μόνο για το διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας.
Τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τρόπο που εγγυάται την ενδεδειγμένη ασφάλεια τους.

Τρόποι συλλογής προσωπικών δεδομένων

Το Φαρμακείο δύναται να συλλέξει προσωπικά σας δεδομένα με τους εξής τρόπους (ενδεικτικά):

Εγγραφή στον Ιστότοπο,
Αποστολή φόρμας επικοινωνίας,
Επικοινωνίες με το Φαρμακείο,
Αγορά υπηρεσιών,
Επικοινωνία με εκπρόσωπο του Φαρμακείου μέσω e-mail, τηλεφώνου ή αλληλογραφίας,
Εγγραφή σε ενημερωτικό δελτίο (newsletter) του Φαρμακείου,
Cookies που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν επισκέπτεστε τον Ιστότοπο διαδικτυακές μας τοποθεσίες.

Το Φαρμακείο αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τις σχετικές της υποχρεώσεις και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια του Χρήστη. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα του Χρήστη είναι ασφαλείς και απόρρητες. Λαμβάνουμε τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο εφόσον εσείς επιλέξετε να τα παρέχετε και ρητά συναινείτε για την επεξεργασία τους από το Φαρμακείο μας.

Η ασφάλεια επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες μεθόδους:

Αναγνώριση

Χρησιμοποιούνται δύο πεδία για την αναγνώρισή του Χρήστη: το Αναγνωριστικό Εισόδου (e-mail ή username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (password), οι οποίοι κάθε φορά που καταχωρούνται παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στο λογαριασμό του. Ο Χρήστης είναι ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία του μέσω του ανωτέρω μυστικού κωδικού και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη διατήρηση της μυστικότητάς του και την απόκρυψη του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειάς του ή διαρροής του, θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση του Φαρμακείου, άλλως το Φαρμακείο δεν ευθύνεται για τη χρήση του από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Το Φαρμακείο συνιστά, για λόγους ασφαλείας, ο Χρήστης να αλλάζει το password του κατά τακτά χρονικά διαστήματα και να αποφεύγει τη χρήση εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (π.χ. ημερομηνία γέννησης ή τηλέφωνο). Επίσης, προτείνεται να χρησιμοποιείτε εκτός από γράμματα και αριθμούς και σύμβολα (π.χ.$^*#@!_) κατά τη δημιουργία του password.

Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων

Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL 2048 bits. Επιπλέον, όλα τα συστήματα backup που χρησιμοποιούμε διαθέτουν επιπρόσθετη κρυπτογράφηση πριν την μετάδοση σε εγκεκριμένο cloud πάροχο μέσω SSL σύνδεσης ως επιπλέον μέτρο διασφάλισης των δεδομένων. Οι πάροχοι backup που χρησιμοποιούμε σήμερα για την αποθήκευση των δεδομένων είναι:
υποδομή του Φαρμακείου

Ελεγχόμενη Πρόσβαση
Τα website φιλοξενείται και είναι εγκατεστημένο σε υποδομές Data Center που διαθέτουν προδιαγραφές ασφάλειας ISO 27001 και πληρούν τις απαιτήσεις του GDPR για την προστασία δεδομένων. Η πρόσβαση στα συστήματα του Φαρμακείου (servers) ελέγχεται από τείχος προστασίας (firewall), το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους χρήστες απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες του Φαρμακείου. 

Κρυπτογράφηση
Σε όποιο σημείο του Ιστοτόπου εισάγετε προσωπικά δεδομένα (password, email, διευθύνσεις, τηλέφωνα, αριθμός πιστωτικής κάρτας κλπ.) υπάρχει κρυπτογράφηση SSL  2048 bits.

Απόρρητο Συναλλαγών
Η τήρηση του απορρήτου είναι αυτονόητη για εμάς. Οι βασικές αρχές που διέπουν τις κλασσικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το Φαρμακείο. Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον Χρήστη είναι εμπιστευτικές και το Φαρμακείο έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να παραμένουν ασφαλείς και να χρησιμοποιούνται μόνο στο αναγκαίο μέτρο για την εξυπηρέτηση της σύμβασης και την παροχή των υπηρεσιών.

Ο Χρήστης για την εξασφάλιση της ασφάλειας των δεδομένων του, θα πρέπει ο ίδιος να μην προβαίνει σε οποιαδήποτε αποκάλυψή αυτών, αλλά ούτε και των στοιχείων πρόσβασης σε αυτά, σε τρίτα πρόσωπα.

Σκοπός επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα δε χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς πέραν της εκπλήρωσης του σκοπού του παρόν ιστοτόπου (συναλλαγές, ενημέρωση μέσω email κτλ). Το Φαρμακείο συλλέγει κατόπιν συναίνεσης σας μόνο προσωπικά δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας και να σας παρασχεθούν οι υπηρεσίες που επιλέγετε υπό τις βέλτιστες συνθήκες και με τον αποτελεσματικότερο τρόπο. Εάν και όπου απαιτηθούν πρόσθετες πληροφορίες, θα ενημερωθείτε σχετικά κατά τη στιγμή της συλλογής των δεδομένων και θα σας ζητηθεί εκ νέου σχετική συναίνεση.

Το Φαρμακείο συλλέγει δεδομένα για την επικοινωνία, την έκδοση επίσημων γραπτών προσφορών και σχετικών παραστατικών πώλησης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις απαιτήσεις των οικονομικών υπηρεσιών (ΔΟΥ, taxis, κ.α.).

Αγορές

Το Φαρμακείο συλλέγει δεδομένα κατά την διάρκεια της ηλεκτρονικής παραγγελιοληψίας μέσω του καλαθιού αγορών που υπάρχει στον διαδικτυακό μας τόπο. Τα δεδομένα αυτά αφορούν τα προσωπικά δεδομένα, όπως στοιχεία αποστολής, στοιχεία αγοραστή, καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που επέλεξε ο επισκέπτης ή ο Χρήστης του διαδικτυακού τόπου μας. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται όπως τα αντίστοιχα στις συνήθεις συναλλαγές, ήτοι για την ασφαλή ολοκλήρωσή τους και τη δυνατότητα ενημέρωσης του Χρήστη, στο πλαίσιο εκτέλεσης της σύμβασης.

Δεν συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με την πληρωμή, όπως π.χ. ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού, ο αριθμός της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Αν ο χρήστης επιλέξει "πληρωμή με κάρτα" τα απαραίτητα στοιχεία της κάρτας πληρωμών θα πρέπει να τα εισάγει στον ασφαλή ιστότοπο της συνεργαζόμενης Πύλης πληρωμών στον οποίο και θα ανακατευθυνθεί αυτόματα για να ολοκληρώσει την πληρωμή (redirect).

Παροχή Υπηρεσιών

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του Χρήστη όπως προκύπτουν κατά την παροχή των υπηρεσιών που έχει επιλέξει, θα αποθηκεύονται και θα είναι προσπελάσιμα για την εκτέλεση της σύμβασης και την παροχή των υπηρεσιών.

Βελτίωση Υπηρεσιών και Μετρήσεις

Επιπλέον, το Φαρμακείο συλλέγει πληροφορίες όταν μας επισκέπτεσθε διαδικτυακά, καθώς και μέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που τυχόν ανταλλάσσουμε, σχετικά με το πώς ο Χρήστης χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα τον τύπο του περιεχομένου που προβάλλεται ή τη συχνότητα και τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του. Ακόμα, το Φαρμακείο συλλέγει πληροφορίες από ή σχετικά με τις συσκευές μέσω των οποίων ο Χρήστης αποκτά πρόσβαση στις υπηρεσίες, ανάλογα με τα δικαιώματα που έχει εκχωρήσει. Το Φαρμακείο μπορεί να συσχετίσει τις πληροφορίες που συλλέγει από τις διάφορες συσκευές του Χρήστη, καθώς αυτό συμβάλλει στη συνέπεια των παρεχόμενων Υπηρεσιών. Η συλλογή αυτών των δεδομένων μας επιτρέπει να εξατομικεύουμε την διαδικτυακή σας εμπειρία, να βελτιώνουμε την απόδοση, τη χρηστικότητα και αποτελεσματικότητα του Ιστοτόπου και να αποτιμάμε την αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων προώθησης (marketing) των υπηρεσιών μας.

Ειδικότερα, συλλέγονται πληροφορίες σύνδεσης, όπως:

η επωνυμία του παρόχου κινητής τηλεφωνίας ή του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου (ISP),
η γλώσσα και η ζώνη ώρας του προγράμματος περιήγησης,
η γεωγραφική θέση της συσκευής πρόσβασης, αλλά και ο τύπος του (Google Chrome, Safari κλπ.)
η διεύθυνση ΙΡ της ηλεκτρονικής συσκευής μέσω της οποίας αποκτάτε πρόσβαση στον Ιστότοπο.

IP διεύθυνση.

Η IP διεύθυνση είναι ένας αριθμός που αποδίδεται στην ηλεκτρονική σας συσκευή κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση στο διαδίκτυο και για λόγους ασφάλειας της πληροφορίας και διάγνωσης των συστημάτων, τα δεδομένα αυτά συλλέγονται όταν επισκέπτεστε τον Iστότοπο.

Cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία πληροφοριών που αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας. Οι δικτυακοί τόποι μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στα cookies που έχουν αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας. Κάθε ιστότοπος που έχετε αποδεχτεί να αποθηκεύει cookies στον browser σας μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο στα δικά του cookies και όχι σε cookies που προέρχονται από άλλους ιστότοπους.


Υπερσύνδεσμοι (hyperlinks) τρίτων

Κατά την περιήγησή σας στον Ιστότοπο του Φαρμακείου, ενδέχεται να συναντήσετε συνδέσμους προς άλλες διαδικτυακές τοποθεσίες, για πρακτικούς και ενημερωτικούς λόγους. Οι εν λόγω διαδικτυακές τοποθεσίες ενδέχεται να λειτουργούν ανεξάρτητα του Φαρμακείου και να διαθέτουν τις δικές τους σημειώσεις, δηλώσεις και πολιτικές ιδιωτικού απορρήτου. Σας συνιστούμε να τις διαβάσετε για να κατανοήσετε τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων σε σχέση με τις συγκεκριμένες τοποθεσίες, καθώς δεν φέρουμε ευθύνη για το περιεχόμενο τοποθεσιών που δεν ανήκουν στο Φαρμακείο ή που η διαχείρισή τους δε γίνεται από το Φαρμακείο, ούτε για τη χρήση ή τις πρακτικές ιδιωτικού απορρήτου αυτών των τοποθεσιών.

Δικαιώματα Χρήστη

Ο Χρήστης έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα του που έχουν συλλεχθεί και υφίστανται επεξεργασία από το Φαρμακείο, καθώς και δικαίωμα ενημέρωσης, κατόπιν σχετικού αιτήματος με την αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@24pharmacy.gr ή με σχετικό ενυπόγραφο fax στον αριθμό +30 2310520142.

Ο Χρήστης μπορεί να περιορίζει, να αλλάζει, να διορθώνει, να συμπληρώνει και να διαγράφει τα προσωπικά δεδομένα του που υφίστανται επεξεργασία από το Φαρμακείο και για το λόγο αυτό θα μπορεί να επικοινωνεί με την αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@24pharmacy.gr ή με σχετικό ενυπόγραφο fax στον αριθμό +30 2310520142.

Ο Χρήστης έχει τη δυνατότητα ανάκλησης της παρούσας συγκατάθεσης προς επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με την αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@24pharmacy.gr ή με σχετικό ενυπόγραφο fax στον αριθμό +30 2310520142.

Κατόπιν μελέτης του σχετικού αιτήματος και ταυτοποίησης του ατόμου, το Φαρμακείο θα προβαίνει εντός χρονικού διαστήματος ενός μήνα στην ικανοποίησή του υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα είναι νόμιμο και ευσταθεί.

Για οποιαδήποτε απορία ή για τη χορήγηση πληροφόρησης σχετικής με την επεξεργασία και την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Φαρμακείο με αποστολή email στη διεύθυνση info@24pharmacy.gr ή με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό +30 2310518893.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός του χρονικού διαστήματος του ενός μηνός, ο Χρήστης διατηρεί το δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, +30 210 6475600, contact@dpa.gr ).




© 24pharmacy.gr 2021. All rights reserved. Powered by D-spot.gr Advertising